en blogg om att må bra

Sjukskriven med ryggont


skrivet den 28 aug av Cecilia K, klockan:16:37
Förra året var jag klumpig. Man har ju alltid lite bråttom på jobbet, mycket ska göras på lite tid. Jag brukar småspringa mellan skrivborden på kontoret. Den här onsdagen slutade det med att min fot fastnade under en mattkant och jag föll handlöst snett framåt. Jag landade på sidan och studsade självklart genast upp för att låtsas som om inget hände. "Oj, gick det bra?", hörde jag. "Jodå, ingen fara", svarade jag automatiskt.

Men när jag kände efter märkte jag att allt inte alls var bra. Något hade knäckt till i ryggen och det mer eller mindre pulserade av smärta. Jag åkte hem på kvällen och försökte sova bort det, men dagen efter kunde jag inte ta mig upp ur sängen. Jag ringde jobbet och förklarade att jag nog fick stanna hemma idag. Dagen efter tog jag mig till läkaren som skickade mig till en kiropraktor som knådade och tryckte. Det var rena tortyren först, men man märker ganska snabbt att de vet vad de gör. Jag var hos kiropraktorn runt tio gånger och hade sedan ett litet träningsprogram jag följde för att få igång ryggmuskulaturen. Det tog ganska lång tid innan jag blev bra igen och jag känner fortfarande av ryggen ibland, men det kan jag leva med.

Jag blev sjukskriven i två veckor innan jag var bra nog att fungera igen, givetvis hade jag de ständiga problemen med försäkringskassan under tiden. På jobbet gick det bra, chefen var snäll nog att ordna en riktigt lyxig kontorsstol som skapar en del avund bland mina medarbetare.

Currently rated 1.5 by 338 people

  • Currently 1,498524/5 Stars.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Comments are closed